Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ένωσης και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρού παρόντων των 13 αιρετών Περιφερειαρχών.
Στη σημερινή συνεδρίαση αναδείχθηκαν τα κυριότερα προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή του Καλλικράτη και ομόφωνα αποφασίστηκε:

- Να ζητηθεί συνάντηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Ραγκούση, Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Λούκα Κατσέλη, Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, καθώς και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, προκειμένου να τους θέσουν υπ' όψιν τα προβλήματα που προκύπτουν.
Ειδικότερα δε εκτός του «Καλλικράτη», και για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Πρόγραμμα ΕΛΛ.Α.Δ.Α., για τον υπό ψήφιση Αναπτυξιακό Νόμο, για το Σχέδιο Νόμου «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις (Natura 2000)» καθώς και θέματα που άπτονται της συναρμοδιότητας του συνόλου των Υπουργών.
Επίσης αποφασίσθηκε να σταλούν επιστολές-προσκλήσεις στους αρμόδιους Υπουργούς και να ζητηθεί συνάντηση μαζί τους.
Με έντονη διάθεση και ομοφωνία διατυπώθηκε από όλους η ανάγκη ανάδειξης αλλά και επίλυσης των προβλημάτων καθώς και η ανάδειξη της σημασίας του θεσμού των Περιφερειών.
Η επόμενη Συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝ.Π.Ε. αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Ιστορικό Δελτίων Τύπου