Αρχείο Δελτίων Τύπου

Οκτώβριος 2016

Καλώς ήλθατε στο Αρχείο των Δελτίων Τύπου. Υπάρχουν 30 Δελτία Τύπου.
Δελτία Τύπου
1139

Κώστας Αγοραστός: Να αρχίσει η διαδικασία για τη θεώρηση των δελτίων μετακίνησης στα ΜΜΜ για τα ΑμεΑ

Να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία για τη θεώρηση των δελτίων μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα Άτομα με Αναπηρία ζητά με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1221

Προτάσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για πιο γρήγορες απαλλοτριώσεις

Δύο προτάσεις ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία των απαλλοτριώσεων και να προχωρούν πιο γρήγορα τα δημόσια έργα κατέθεσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Διοικ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1058

Το 4ο Συνέδριο της ΕΝΠΕ τίμησε τη μνήμη του Γιώργου Παυλίδη

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής το 4o Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Μέλους του ΔΣ της ΕΝΠΕ Γιώργου Παυλ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1194

Συμμετοχή του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. στο 4ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε.

Ο Τομέας Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. και η Επικεφαλής κα Φωτεινή Βρύνα έδωσαν το δυναμικό παρών στο 4ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.). Η κα Βρύνα συναντήθηκε με τις δύο περιφερε... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1158

Οι αποφάσεις του 4ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΠΕ

Αλλαγή του διοικητικού μοντέλου της χώρας, μετεξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση που θα έχει κανονιστική αυτονομία στα θέματα ευθύνη της και κατάργηση των Αποκεντρωμέ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1110

Χαιρετισμός Γ. Πατούλη στο 4ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό και μέσο εξόδου από την κρίση» επισήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας το 4ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ με τίτλο «Από την Π... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1141

Σε εξέλιξη οι εργασίες του 4ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΠΕ

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, των Υπουργών Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ε. Αποστόλου, του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Β... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1110

Ψήφισμα συνεδρίου ΕΝΠΕ: «Η νέα Περιφερειακή Διακυβέρνηση θα πρέπει να διαθέτει κανονιστική αυτονομία στα θέματα ευθύνης της»

Με την έγκριση του απολογισμού και την έκδοση ψηφίσματος ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι εργασίες του 4ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε με συντρι... διαβάστε περισσότερα..

Συνέδρια και Εκδηλώσεις
4605

4ο Τακτικό Συνέδριο ΕΝΠΕ

Στις 22 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα,το 4ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1107

Το ΔΣ της ΕΝΠΕ τίμησε τη μνήμη του Γιώργου Παυλίδη

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Μέλους... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1270

«Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση» το θέμα του 4ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΠΕ που πραγματοποιείται αύριο στην Αθήνα

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση και με τη συμμετοχή των Υπουργών Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και εκπροσώπων κομμάτων πραγματοποιείτ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1188

Το πρόγραμμα του 4ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΝΠΕ

8:30 - 9:30    Διαπίστευση - Εγγραφή Συνέδρων. 9.30              Έναρξη Τακτικού Συνεδρίου  Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη       ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου Τομέα Ισότητας
1947

Συμμετοχή της Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. στο LifeArt Global Media Festival 2017

Η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε) και Γενική Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κυρία Φωτεινή Βρύνα, ύστερα από πρόσκληση της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. κ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1081

Η αυτοδιοίκηση θρηνεί την απώλεια του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης & Μέλους του ΔΣ της ΕΝΠΕ Γεώργιου Παυλίδη

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γεώργιος Παυλίδης μετά από τη σκληρή μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο. ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1166

Συμμετοχή της Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. στο LifeArt Global Media Festival 2017

Η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε) και Γενική Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κυρία Φωτεινή Βρύνα, ύστερα από πρόσκληση της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. κ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1079

ΕΝΠΕ: Ανεξίτηλο το στίγμα του Γιώργου Παυλίδη στην Αυτοδιοίκηση – Ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και μέλους του ΔΣ της ΕΝΠΕ Γιώργου Παυλίδη, που έφυγε πρό... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου Τομέα Ισότητας
1667

Συμμετοχή της Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. σε εκδήλωση για το Σύλλογο "Ελπίδα"

Η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε) και Γενική Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κυρία Φωτεινή Βρύνα, μετά από πρόσκληση της Τουρκικής Πρεσβείας και τ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1023

Συμμετοχή της Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. σε εκδήλωση για το Σύλλογο "Ελπίδα"

Η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε) και Γενική Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κυρίαΦωτεινή Βρύνα, μετά από πρόσκληση της Τουρκικής Πρεσβείας και το... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1202

Οι Υπουργοί Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής και Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου θα μιλήσουν στο 4ο συνέδριο της ΕΝΠΕ

Οι Υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου έχουν επιβεβαιώσει ότι θα παραστούν και θα μιλήσουν στο 4ο Τα... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1088

Ομιλία εκπροσώπου ΕΝΠΕ Απ. Τζιτζικώστα στο ειδικό συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ομιλία στο διήμερο ειδικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με θέμα «Αλλαγή του Καλλικράτη - Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους» πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδ... διαβάστε περισσότερα..

Πρακτικά Εποπτικού Συμβουλίου
3212

6ο Πρακτικό Εποπτικού Συμβουλίου- 17-10-2016

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 6ο/17.10.2016 Στην Αθήνα σήμερα 17 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του, συνήλθε σε συνεδρίαση το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΝ.Π.Ε. όπως προβλέπεται ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1212

Συνεδριάζει την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου το ΔΣ της ΕΝΠΕ

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, στις 4 το απόγευμα, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στα γραφεία της, Μεσογείων 15, 4ος όροφος. Στη συνεδρίαση θα συζητηθού... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1185

Επιπλέον 970 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ στην Ελλάδα – Επαφές και ομιλία Προέδρου ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστού στις Βρυξέλλες

Εννιακόσια εβδομήντα εκατομμύρια ευρώ επιπλέον θα λάβει η Ελλάδα από το ΕΣΠΑ 2014 -2020, καθώς οριστικοποιήθηκε η ρήτρα αναθεώρησης, όπως πληροφορήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ)... διαβάστε περισσότερα..

Πρακτικά Εποπτικού Συμβουλίου
3162

5o Πρακτικό Εποπτικού Συμβουλίου 10-10-2016

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5ο/10.10.2016 Στην Αθήνα σήμερα 10 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του, συνήλθε σε συνεδρίαση το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΝ.Π.Ε. όπως προβλέπεται ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1145

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα το 4ο συνέδριο της ΕΝΠΕ με τίτλο: «Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση»

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Τακτικό Συνέδριο της  Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στην Αθήνα. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ μετά ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1249

Κ. Αγοραστός στο ΣΚΑΙ: Από τις 8 Αυγούστου σταμάτησαν οι δημοπρατήσεις νέων έργων

«Από τις 8 Αυγούστου που έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις και τα δημόσια έργα, η αρμόδια Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων έπρεπε να εκδώσει τα νέα πρότυπα για τις δημοπρα... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1123

Κ. Αγοραστός και Ρ. Δούρου στην Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και το μέλος του ΔΣ της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου μετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή Διαλόγου ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1140

Κοινό μέτωπο ΚΕΔΕ -ΕΝΠΕ για τη διεκδίκηση ενός νέου θεσμικού πλαισίου στη Τοπική Αυτοδιοίκηση όμοιου με αυτό που ισχύει σε όλη την Ευρώπη

Τις κοινές θέσεις τους καθώς και τις κόκκινες γραμμές απέναντι στις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσδιόρισαν τα Διοικη... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου Τομέα Ισότητας
1728

Συμμετοχή του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. στη διαβούλευση για τη χωρική εξειδίκευση της ισότητας των φύλων στη Δυτική Αττική

Η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, κ. Φωτεινή Βρύνα, παρευρέθηκε στη συνάντηση διαβούλευσης για τη χωρική εξειδίκευση της ισότ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
1146

Συμμετοχή του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. στη διαβούλευση για τη χωρική εξειδίκευση της ισότητας των φύλων στη Δυτική Αττική

Η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, κ. Φωτεινή Βρύνα, παρευρέθηκε στη συνάντηση διαβούλευσης για τη χωρική εξειδίκευση της ισότ... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 30 από 30