Τρόπους να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την υλοποίηση από κοινού της Αγροτικής Πολιτικής, συζήτησαν στη σημερινή δίωρη συνάντησή τους οι 13 Περιφερειάρχες με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη.

Οι Περιφερειάρχες εξέθεσαν τα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινή εφαρμογή των δράσεων στον αγροτικό τομέα, αφού ανέπτυξαν τις ιδιαιτερότητες της κάθε Περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, έθεσε προς τον Υπουργό τις προτεραιότητες προς επίλυση για τα συγκεκριμένα θέματα:

-Την οικονομική υποστήριξη των επιχειρησιακών σχεδίων των Περιφερειών για την αγροτική ανάπτυξη με προτεραιότητα στα έργα κατασκευής των Δημοπρατηρίων, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των παραγωγών και την διάθεση των αγροτικών προϊόντων με έναν οργανωμένο τρόπο προς όφελος των καταναλωτών και των παραγωγών.

-Τη νομοθέτηση της αναγκαιότητας της γνώμης του Περιφερειακού Συμβουλίου για επενδυτικές δραστηριότητες σε υπό παραχώρηση αγροτεμαχίων άνω των 100 στρεμμάτων.

-Η οριοθέτηση των λατομικών ζωνών να νομοθετηθεί ως αρμοδιότητα των Περιφερειών.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης, εξέφρασε την θετική του γνώμη σε όσα έθεσαν οι Περιφερειάρχες και δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να επιταχυνθούν οι διαδικασίες από τις κατά τόπους διευθύνσεις για να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς η παραχώρηση των αγροτικών εκτάσεων προς τους αγρότες, καθώς και την ταχύτερη υλοποίηση των έργων των Δημοπρατηρίων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι τις επόμενες ημέρες με συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, κ. Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, έχουμε ξεκινήσει και συνεχίζουμε μια άριστη συνεργασία, διότι αντιλαμβάνεται το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στη γενικότερη πορεία προς την ανάπτυξη την οποία πρέπει όλοι πάση θυσία να υλοποιήσουμε.
Σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του, ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημά μας να συναντηθούμε και να δούμε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούμε και πάλι για να κλείσουμε θέματα που θα δώσουν ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη σε όλες τις Περιφέρειες.»