Συγκεκριμένες προτάσεις αλλά και την στήριξη ζήτησε ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τους Περιφερειάρχες για την αντιμετώπιση του προβλήματος των παράνομων μεταναστών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε όσους συμμετείχαν στην σύσκεψη για την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ίδρυση τριών κέντρων φιλοξενίας ανά Περιφέρεια πλην των νησιωτικών, ώστε όσοι συλλαμβάνονται για παράνομη είσοδο στη χώρα να φιλοξενούνται και σε όσους δεν χορηγείται άσυλο να επαναπροωθούνται στις χώρες καταγωγής τους.

Για το σκοπό αυτό, όπως είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τα απαραίτητα οικονομικά ποσά είναι διασφαλισμένα από την ΕΕ, και πρόσθεσε ότι τα Κέντρα Φιλοξενίας θα συμβάλουν και στην οικονομική ανάπτυξη των περιοχών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, κ. Γιάννης Σγουρός αφού ανέφερε ότι οι Περιφέρειες θα συμβάλουν στο σχεδιασμό του Υπουργείου, επισήμανε ότι το θέμα απασχολεί χρόνια την ελληνική κοινωνία, η οποία ακούει δυστυχώς μόνο λόγια και υποσχέσεις από τους εκπροσώπους του Κράτους.

«Το πρόβλημα έπρεπε να έχει λυθεί χθες», είπε με έμφαση ο κ. Σγουρός κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειές του από το 2007 για το τεράστιο πρόβλημα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Την διαφωνία τους να προτείνουν συγκεκριμένους χώρους για την ίδρυση Κέντρων Φιλοξενίας διατύπωσαν οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστός και Δυτικής Ελλάδας, κ. Α. Κατσιφάρας.

O κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι θα φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου με υπευθυνότητα θα κληθούν να πάρουν θέση και οι Δήμοι και οι τοπικοί φορείς.

Είναι βέβαιο ότι το θέμα θα απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Ιστορικό Δελτίων Τύπου