ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 15 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 115 26, Τηλ. 213-2144705 Fax:210-7778992 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα, 2-5-2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Mε αφορμή την επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

"Η απρόκλητη επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου από επιχειρηματία επειδή δεν συνηγόρησε σε αίτημά του για δρομολόγηση Ο/Ε πλοίου της εταιρείας του σε γραμμή που ήδη εξυπηρετείται από άλλο πλοίο, χωρίς επιδότηση, χειμώνα -καλοκαίρι, είναι ενδεικτική των νέων ηθών που εισάγονται από κάποιους, που στο βωμό της εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων φθάνουν στο σημείο του προπηλακισμού και της χειροδικίας εις βάρος αιρετών εκπροσώπων μιας κοινωνίας.

Τα πρόσωπα που υπηρετούν τους θεσμούς έχουν ως αποστολή να εκφράζουν, να υπηρετούν και να υπερασπίζονται το κοινωνικό σύνολο και όχι μεμονωμένα συμφέροντα.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας καταδικάζει το γεγονός και καλεί την πολιτεία να πατάξει τέτοια φαινόμενα εν τη γενέσει τους.

Εκφράζει επίσης τη συμπαράστασή της στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, στον οποίο εμπιστεύτηκε την εκπροσώπηση της Ένωσης στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών".

Ιστορικό Δελτίων Τύπου