Την στήριξη του Κ.Κ.Ε. στα αιτήματα που θέτει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας προς την Κυβέρνηση εξέφρασε η Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κα Αλέκα Παπαρήγα κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό με το προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ιωάννης Σγουρός καθώς και τα μέλη του προεδρείου κ.κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Ιωάννης Μαχαιρίδης, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εξέθεσαν στην Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες κυρίως από την μείωση της χρηματοδότησης μέσω των Κ.Α.Π., τόσο για τα λειτουργικά τους έξοδα όσο και τις επενδύσεις, αλλά και επί μέρους θέματα όπως της μεταφοράς των μαθητών και της κατάργησης του θεσμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Όλα τα θέματα συζητήθηκαν σε λεπτομέρειες και αμέσως μετά την συνάντηση η Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κυρία Παπαρήγα δήλωσε:
«Ανεξάρτητα από τη θέση που κρατήσαμε στη Βουλή όταν γινόταν ο νέος θεσμός, σήμερα είμαστε αποφασισμένοι κυρίως στηρίζοντας και τοπικές κινητοποιήσεις και γενικότερες, να διεκδικήσουμε για όσες αρμοδιότητες έχουν περάσει στην περιφέρεια να δοθούν τα χρήματα από όλες τις πηγές χρηματοδότησης που είχαν υποσχεθεί και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όσοι υποστήριξαν αυτήν την αρχιτεκτονική, ας πούμε, του νέου θεσμού. Κυρίως να χρηματοδοτηθούν όλες εκείνες οι δραστηριότητες που αντιμετωπίζουν στον έναν ή στον άλλο βαθμό κοινωνικά προβλήματα, ή αντιμετωπίζουν έργα που είναι πραγματικά τοπικά και βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής, δουλειάς, διαβίωσης γενικότερα των εργαζομένων. Διαφωνούμε ριζικά με το γεγονός ότι η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη να αποδώσει τα χρήματα τα οποία έχει ψηφίσει, αν θέλετε, και στον προϋπολογισμό, πάντα στο βωμό του να πληρώσουν οι πολλοί τα βάρη της κρίσης που δημιούργησαν οι λίγοι».
Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε, κ. Ιωάννης Σγουρός δήλωσε:
«Ευχαριστούμε την κ. Παπαρήγα για την τιμή που μας έκανε να μας δεχθεί και να ακούσει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας. Συμφωνούμε με όσα προανέφερε και δεχόμαστε την στήριξη του κόμματός της γιατί μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ισχυροποίηση των Περιφερειών προς όφελος των πολιτών.
Θα πρόσθετα μόνο ότι αυτές τις δύσκολες ώρες των μεγάλων αποφάσεων δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση μεταξύ Κυβέρνησης και Περιφερειών.
Πρέπει έντιμα και δίκαια ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και όχι ένας νέος και υγιής θεσμός να ακολουθήσει το δρόμο της χρεοκοπίας, όπως το Κράτος. Εμείς θα αντισταθούμε γιατί θέλουμε να προασπίσουμε τις καθημερινές και κυρίως τις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών».

Ιστορικό Δελτίων Τύπου