Σύμπτωση απόψεων διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Προεδρείου της ΕΝ.Π.Ε. με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ι. Σγουρός καθώς και οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, Δυτικής Ελλάδας κ. Α. Κατσιφάρας, Νοτίου Αιγαίου κ. Ι. Μαχαιρίδης και Ιονίων Νήσων κ. Σ. Σπύρου εξέφρασαν στον κ. Τσίπρα την ανησυχία και τον προβληματισμό τους σχετικά με την πορεία του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας.

Ο κύριος Σγουρός και τα μέλη του Προεδρείου της ΕΝ.ΠΕ. ανέφεραν λεπτομερώς τα προβλήματα που προκύπτουν στην εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και των αλλαγών που πρέπει να γίνουν καθώς και στην τραγική μείωση της χρηματοδότησης των Περιφερειών που τις οδηγεί σε απαξίωση και ουσιαστική κατάργηση.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κ. Αλέξης Τσίπρας μετά τις τοποθετήσεις των Περιφερειαρχών τους εξέφρασε τον φόβο του ότι η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να μεταφέρει την στάση πληρωμών από τη δική της πλευρά στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Ο κύριος Τσίπρας ανέφερε ότι το κόμμα του θα σταθεί δίπλα στις διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης γιατί πιστεύει στο θεσμό και ζήτησε την συμμετοχή των Περιφερειών στην σύνταξη ενός Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας, τονίζοντας ότι οι Περιφέρειες, οι Δήμοι και οι παραγωγικοί φορείς θα πρέπει να συμμετέχουν σ' αυτόν τον σχεδιασμό.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ιωάννης Σγουρός δήλωσε:
«Ζητήσαμε την συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που έχουμε με τους αρχηγούς των κομμάτων. Του εξηγήσαμε με κάθε λεπτομέρεια ποια είναι ακριβώς η πραγματική κατάσταση των Περιφερειών μετά και τις μεγάλες μειώσεις στην χρηματοδότησή τους αλλά και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Διαπιστώσαμε ότι κατανόησε την αγωνία και τον προβληματισμό μας και με όσα ανέφερε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι Περιφέρειες έχουν έναν ακόμη σύμμαχο στον αγώνα που κάνουμε να ισχυροποιήσουμε τον θεσμό προς όφελος των πολιτών».

Ιστορικό Δελτίων Τύπου