ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 15  ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 115 26, Τηλ: 213-2144700, Fax: 210-7778992, E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                                                                                                                                                           

www.enpe

 

  Aθήνα 12-11-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την  έντονη διαμαρτυρία της καθώς και την πλήρη αντίθεσή της εκφράζει η ΕΝ.Π.Ε. στην επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού των Περιφερειών μέσω των απολύσεων Υπαλλήλων (ΔΕ ΙΔΑΧ) που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας θεωρεί ότι οι οριζόντιες περικοπές δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν στις Περιφέρειες, όπου όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντίθετα παρατηρούνται  σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες  για την καθημερινότητα του πολίτη.

Θέση της ΕΝ.Π.Ε. είναι ότι αν η Κυβέρνηση θέλει να επιτύχει πραγματικά δημοσιονομικά οφέλη χωρίς απολύσεις, πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και όχι να αποψιλώνει τις Περιφέρειες από το αναγκαίο προσωπικό, το οποίο καλύπτει πραγματικές, πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η ΕΝ.Π.Ε. υπενθυμίζει ότι οι Περιφέρειες από την  έναρξη της λειτουργίας τους το 2011 έχουν προσφέρει από μόνες τους στην  τεράστια δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας, μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα έως και 40%.

Επιπλέον, έχουν ήδη επωμισθεί το βάρος της μείωσης των εσόδων τους από τον κρατικό προϋπολογισμό (Κ.Α.Π.) τη διετία 2011-2012 κατά 60%.

Το Κεντρικό Κράτος με τις καθυστερήσεις, την αναβλητικότητα και την αναποτελεσματικότητα του, αντί να επιβάλλει διαρθρωτικές αλλαγές και να καταπολεμήσει την γραφειοκρατία, εξοικονομώντας πολύ περισσότερα δημοσιονομικά οφέλη, επιλέγει την   αποψίλωση των υπηρεσιών από αναγκαίο προσωπικό, την απαξίωση των Περιφερειών και την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιστορικό Δελτίων Τύπου