ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» (Task Force), κ. Horst Reichenbach, είχε σήμερα, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της άρσης των γραφειοκρατικών βαρών που παρεμποδίζουν την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ από τις Περιφέρειες, αναχαιτίζουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καταστούν αδύνατη την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Παράλληλα αναλύθηκαν οι τρόποι  συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ.Reichenbach τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, καθώς μέσα από αυτή θα επιτευχθούν στόχοι που αφορούν στην ανάπτυξη και θα βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την ύφεση. Και σε αυτό το σημείο δήλωσε την υποστήριξή του και την πρόθεσή του να ενισχύσει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Σγουρός συμφώνησε και μεταξύ άλλων διατύπωσε τη θέση ότι «για να προχωρήσει και να καταστεί αποτελεσματική οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας, πρέπει πρωτίστως να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, το οποίο έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα. Ούτως ή άλλως, όπως υποστηρίζει και ο Πλάτωνας στην «Πολιτεία», "χρειάζεται ένας νόμος που να ορίζει ότι τα συμβόλαια θα γίνονται με κίνδυνο των δανειστών"».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιστορικό Δελτίων Τύπου