Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ & Επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην Ε.τ.Π., Γιάννης Σγουρός, συμμετέχει στις εργασίες:

- της 100ης Συνόδου Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών.

- της 144ης Συνεδρίασης του Προεδρείου και

- της Συνεδρίασης του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Ομάδας.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ & Επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην Ε.τ.Π., Γιάννης Σγουρός, βρίσκεται από χθες Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 100ης Συνόδου της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων ξεκίνησε χθες με τη Συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Ομάδας, όπου συζητήθηκαν ο προϋπολογισμός της Ε.τ.Π. και η πολιτική συνοχής, και συνεχίστηκε με την 144η Συνεδρίαση του Προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών, όπου εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός της Διεξαγωγής της 6ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης στην Αθήνα, στις 6 και 7 Μαρτίου 2014.

Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε μια κρίσιμη συγκυρία για το πολιτικό μέλλον της Ευρώπης και συμπίπτει με την Ελληνική Προεδρία και την Εαρινή Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης. Επίσης, θα σηματοδοτήσει την 20η επέτειο από την ίδρυση της Ε.τ.Π. Στόχος της Διάσκεψης είναι ο απολογισμός των προσπαθειών οικονομικής ανάκαμψης των Περιφερειών και των Δήμων, η πρόοδος της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» και η διεξαγωγή συζήτησης με θέμα το μέλλον της Ε.Ε. Στις εργασίες της Διάσκεψης αναμένεται ναι συμμετάσχουν 800 κορυφαίοι επισκέπτες, μεταξύ των οποίων σημαντικές προσωπικότητες, νυν και πρώην Πρόεδροι Ευρωπαϊκών θεσμικών Οργάνων, Ευρωπαίοι Επίτροποι, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από τα  27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης, η Ε.τ.Π. ζήτησε από τηνΠεριφέρεια Αττικής τη διαβεβαίωση και τη δέσμευσή της για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή της Διάσκεψης.Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επιβεβαίωσε την πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής για την άψογη διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης και σημαντικής εκδήλωσης, ενώ τόνισε ότι:

«Η σημερινή, ομόφωνη έγκριση από τη μεριά της Ε.τ.Π επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη με την οποία οι ευρωπαϊκοί θεσμοί περιβάλλουν την Ελληνική Αντιπροσωπεία και την Περιφέρεια Αττικής. Σκοπός μας είναι η άρτια διοργάνωση της 6ης Διάσκεψης στην Αθήνα σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα. Η Περιφέρεια Αττικής θα καλύψει πλήρως τις υποχρεώσεις της, οικονομικές, τεχνικές και οργανωτικές, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στον Προϋπολογισμό που καταθέσαμε σήμερα».

Επίσης, ο Πρόεδρος τηςΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός  επεσήμανε τη σημαντική ευκαιρία που έχει η Αττική, αλλά και η χώρα μας να προβληθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, τονίζοντας:

«Η Διάσκεψη στην Αθήνα το Μάρτιο του 2014, που συμπίπτει με την Ελληνική Προεδρία, αποτελεί μεγάλη τιμή και μια χρυσή ευκαιρία, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε και να κεφαλαιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό. Η Περιφέρεια Αττικής και η χώρα μας θα βρεθούν στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και είναι υποχρέωσή μας οι 800 και πλέον συμμετέχοντες φεύγοντας από τη χώρα μας να γίνουν πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό και να διαφημίσουν τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει όλοι να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού».

Ιστορικό Δελτίων Τύπου