Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, παρέστη σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου 2013, στη συνάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Κυριάκου Βιρβιδάκη, και του Γενικού Γραμματέα για το ΕΣΠΑ, Γιώργου Γιαννούση, με τους προϊσταμένους των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης των Περιφερειακών και Τομεακών Προγραμμάτων.

Ο κ. Σγουρός, στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων που θα εξασφαλίσουν την πλήρη απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Ειδικά για την Αττική, επισήμανε την ανάγκη ένταξης νέων ώριμων έργων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας πόρων, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν προχωρήσουν ορισμένα από τα ενταγμένα μεγάλα έργα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πορεία εκτέλεσης των συγχρηματοδοτούμενων έργων της Περιφέρειας Αττικής και ειδικά στους τομείς των αστικών λυμάτων, των στερεών αποβλήτων και των αντιπλημμυρικών έργων, επισημαίνοντας την ανάγκη απένταξης των ανενεργών - για μεγάλο χρονικό διάστημα - έργων σε Δήμους και Φορείς, που είναι τελικοί δικαιούχοι, για να μην χαθούν χρήματα.

Τέλος, τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη λήψης μέτρων για την απεμπλοκή από νομικές και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που επιβραδύνουν την εξέλιξη των έργων.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία του συνόλου των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Ιστορικό Δελτίων Τύπου