ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις έντονες αντιρρήσεις της  Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου εξέφρασαν ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάραςστους εκπροσώπους   κομμάτων  κατά τις συναντήσεις που είχαν σήμερα στη Βουλή.

Οι κ.κ. Σγουρός και Κατσιφάρας ανέλυσαν διεξοδικά ότι διατάξεις όπως αυτή που αφορά το Οικονομικό Παρατηρητήριο είναι αντισυνταγματικές και αναποτελεσματικές αφού προσθέτουν νέα γραφειοκρατικά εμπόδια στο έργο των Περιφερειών.

Τονίστηκε ότι: «Πάγια θέση της ΕΝΠΕ είναι η εφαρμογή των κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση της αιρετής Περιφέρειας. Για το λόγο αυτό επιδιώκουμε την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του Καλλικράτη που καθιερώνει τον προληπτικό έλεγχο των δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τον ελεγκτή νομιμότητας.»

Οι κ.κ. Σγουρός και Κατσιφάρας επισήμαναν στους εκπροσώπους των κομμάτων ότι και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής κρίνει αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις περί Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ.

Ιστορικό Δελτίων Τύπου