ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) στις Βρυξέλλες, Γιάννης Σγουρός, συμμετείχε στην 103η Συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕτΠ, καθώς επίσης και στην 148η Συνεδρίαση του Προεδρείου της ΕτΠ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ), Γιάννης Σγουρός, συμμετείχε σήμερα στην 103η Συνεδρίαση της Ολομέλειας στην Ε.τ.Π. στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών για τις Ημέρες Ελεύθερης Προσέλευσης (OPEN DAYS), με θέμα «Οι Περιφέρειες και οι Πόλεις της Ευρώπης ξεκινούν δυναμικά προς το 2020».

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, και οΠρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, ο οποίος απηύθυνε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ε.τ.Π. συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, για την επερχόμενη Διάσκεψη Κορυφής των Περιφερειών και Δήμων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Μάρτιο του 2014, στην οποία τον προσκάλεσε να συμμετέχει. Ο Jose Manuel Barroso δεσμεύτηκε να παραστεί στη Διάσκεψη.

Επίσης, ο κ. Σγουρός ανέδειξε στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ανάγκη να αποδεσμεύσουν το συντομότερο δυνατό τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ που δικαιούται η Ελλάδα για το Πρόγραμμα 2014 - 2020, έτσι ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2014 οι Περιφέρειες της Ελλάδος να έχουν τη δυνατότητα να τα απορροφήσουν, στοιχείο που θα συμβάλλει σημαντικά στην τόνωση της ανάπτυξης και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στη Συνεδρίαση, επίσης, συμμετείχε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Περιφερειακή Επιτροπή, Johannes Hahn, ο οποίος αναφέρθηκε στην εφαρμογή προγραμμάτων πολιτικής συνοχής κατά την περίοδο 2014-2020.

Ιστορικό Δελτίων Τύπου