Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2013

Σε σύσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τους Περιφερειάρχες της χώρας συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Στην σύσκεψη παρουσιάστηκε το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον τομέα Υγείας στην Προγραμματική Περίοδο 2014 - 2020.

Στη σύσκεψη παρέστησανο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Υφυπουργός κ. Ζέτα Μακρή, ο Υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας, ο Γενικός Γραμματέας Υγείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Χριστίνα Παπανικολάου.

Επίσης,παρέστησαν οι Περιφερειάρχες  Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, Ηπείρου κ. Αλέξανδρος  Καχριμάνης, Ιονίων νήσων κ. Σπύρος Σπύρου, Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, καθώς και εκπρόσωποι των υπολοίπων Περιφερειών.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μετά το τέλος της σύσκεψης, δήλωσε:

«Τα προβλήματα στον τομέα Υγείας είναι πολλά και δύσκολα. Έχουμε μπροστά μας τη νέα προγραμματική περίοδο για το 2014 - 2020, που θα αποτελέσει τη βασική πηγή χρηματοδότησης για τις ανάγκες στο τομέα της Υγείας.

Σκοπός της σημερινής μεγάλης σύσκεψης ήταν η παρουσίαση του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας.

Είναι σαφές ότι απαιτείται συντονισμός των δράσεων μεταξύ των Υπουργείων αλλά και συνοχή στην πολιτική που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τα Υπουργεία, η Περιφερειακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είχαμε την ευκαιρία να επισημάνουμε πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Είναι απόλυτα θετική η πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη να κάνει αυτή τη συζήτηση, που αφορά τόσο το Υπουργείο όσο και τις Περιφέρειες, η οποία θα συμβάλλει στη βελτίωση του σχεδιασμού και της πρότασης για την νέα προγραμματική περίοδο».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Προέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρού

Ιστορικό Δελτίων Τύπου