Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός:

Παράγουμε μετανάστες, Έλληνες που φεύγουν στο εξωτερικό και όχι προϊόντα για τα ράφια των καταστημάτων.

 Με αφορμή ψευδή και παραπλανητικά δημοσιεύματα από ορισμένα μέσα επικοινωνίας που παρουσιάζουν τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, να έχει προβεί σε «ρατσιστικού τύπου» χαρακτηρισμούς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση «Πρόγραμμα Καινοτομίας Ελληνικού Προϊόντος», σημειώνουμε τα εξής για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Η ακριβής αναφορά του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού αφορούσε στο γεγονός ότι ζούμε σε περίοδο ύφεσης και ανεργίας, που διώχνει τους νέους μας μετανάστες στο εξωτερικό, ενώ την ίδια στιγμή με αγροτική παραγωγή μόλις στο 1,5% του ΑΕΠ της Αττικής δεν έχουμε προϊόντα, δηλαδή υπάρχει φτώχεια και πείνα. Παράγουμε μετανάστες, Έλληνες που φεύγουν στο εξωτερικό και όχι προϊόντα για τα ράφια των καταστημάτων. Αυτό επακριβώς ήταν το νόημα της δήλωσης του Περιφερειάρχη Αττικής.

Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι κάποιοι σκόπιμα και μεθοδευμένα παραπληροφορούν τους αναγνώστες τους και θα πρέπει άμεσα να επανορθώσουν και να σταματήσουν να παραπλανούν με ψευδή δημοσιεύματα τους πολίτες.

Αιδώς.

Αυτή η κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση προέρχεται από αυτούς που δημιουργήσανε τους τραμπουκισμούς στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Ιστορικό Δελτίων Τύπου