Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, παρέστη ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, στο Κλειστό Γήπεδο Ελληνικού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής στον χαιρετισμό που απηύθυνε, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η σημερινή επέτειος των  100 χρόνων της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα συνδέεται με τις μεγαλύτερες  στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας και μας δίνει την ώθηση  να  στραφούμε με πίστη στις μεγάλες ιστορικές μας στιγμές, ώστε να κερδίσουμε δύναμη και αισιοδοξία σε μια περίοδο που η χώρα μας διανύει μια διαδικασία βαθειάς αλλαγής».

O κος Σγουρός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μεγάλη πολιτική μορφή της σύγχρονης Ελλάδος, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τόνισε: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να επιδιώκουμε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα με τα οποία ο Ελευθέριος Βενιζέλος πετύχαινε τους οραματικούς του στόχους».

Στην εκδήλωση- την οποία διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Αττικής με την Περιφέρεια Κρήτης και Κρητικά σωματεία- παρέστησαν η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ι. Τραγάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γ. Σταθάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών φορέων,  ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σ. Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, κ. Εμ. Πατεράκης, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Αθηνών, κ. Γ. Μαριδάκης, ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Βενιζέλος" Νικόλαος Παπαδάκης και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αττικής του Ιδρύματος, κ. Γ. Πρασιανάκης, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της Κρητικής Εστίας κ. Χ Σαλβαράκης και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια", κ. Θεόδωρος Τσάντος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και πλήθος εκπροσώπων από τον πολιτικό, δικαστικό, πανεπιστημιακό και εκκλησιαστικό χώρο.

Το πρόγραμμα συμπεριέλαβε μουσικές παραστάσεις, λαϊκό ορατόριο, ριζίτικα τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από δεκάδες χορευτικά συγκροτήματα, ενώ συμμετείχαν γνωστοί ηθοποιοί και καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής.

 Eπισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Προέδρου της ΕΝΠΕ.

Ιστορικό Δελτίων Τύπου