Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη αργά το μεσημέρι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο για το μείζον θέμα των επιπτώσεων από το ρώσικο εμπάργκο, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, εκπροσωπώντας και το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ως A' Aντιπρόεδρος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η διανομή του επιτραπέζιου ροδάκινου και συζητήθηκαν οι τρόποι ώστε να διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ιδρύματα και συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να διανεμηθούν σε κοινωνικά παντοπωλεία, νοσοκομεία, φυλακές, συσσίτια, πολυτεκνικές οργανώσεις και άλλους φορείς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ώστε να προστατεύσει τους παραγωγούς τόσο της Περιφέρειάς μας όσο και ολόκληρης της χώρας από την οικονομική και κοινωνική καταστροφή, με την οικονομική και όχι μόνο συνδρομή, βέβαια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που γίνονται προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο με το ρώσικο εμπάργκο, για το ενδεχόμενο να «ανοίξουν» οι αγορές τρίτων χωρών, για την έναρξη της διαδικασίας απόσυρσης ροδάκινων για διανομή σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και στην πρόταση που έγινε για να συμπεριληφθεί το μεταποιημένο προϊόν (χυμός ροδάκινου) στη δωρεάν διανομή, κάτι που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό στο γραφείο του για το σημαντικό αυτό θέμα των επιπτώσεων που έχουν προκληθεί τόσο στην εθνική όσο και στην τοπική οικονομία.

«Θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να συνεργαστεί με τις Περιφέρειες αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς, ώστε να σταματήσει αυτό το καταστροφικό χτύπημα που δέχονται οι παραγωγοί με τα ευπαθή προϊόντα τους να παραμένουν αδιάθετα, με αποτέλεσμα να σαπίζουν στα ψυγεία και τις αποθήκες» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Παραμένουμε σε εγρήγορση αναμένοντας όλες τις ενέργειες της κυβέρνησης ώστε να προστατεύσουμε τους παραγωγούς της Δυτικής Ελλάδας».

Ιστορικό Δελτίων Τύπου