ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε., Γιάννης Σγουρός:

-    Διασφαλίσαμε 800 εκ.€ για τα υγρά και στερεά απόβλητα  της Αττικής την περίοδο 2014-2020.

-   «Έχουμε δώσει όλα τα εχέγγυα στη νέα Διοίκηση, ώστε να παράξει έργο για την Αττική. Πλεόνασμα, υψηλή απορροφητικότητα, νέους πόρους. Είναι στο χέρι της να τα καταφέρει»

  800 εκ.€ για τη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων της Αττικής διασφαλίστηκαν για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, μετά την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικόλαο Ταγαρά.

 Τα κονδύλια θα διατεθούν από το Τομεακό Πρόγραμμα για το περιβάλλον της περιόδου 2014-2020, με στόχο την ανάπτυξη των αναγκαίων δράσεων και υποδομών διαχείρισης αποβλήτων στην Αττική.

 Εξ αυτών,400 εκ.€ θα διατεθούν για τη διαχείριση των στερεών και400 εκ.€ για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων. Σημειώνεται ότι τα προαναφερόμενα ποσά είναι πλέον αυτών που θα διατεθούν μέσω του νέου ΠΕΠ Αττικής.

 Το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπεγράφη αποτέλεσε αντικείμενο πολύμηνων διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο εκπόνησης των προγραμμάτων της νέας Προγραμματικής Περιόδου, ενώ ο τρόπος, οι δράσεις και τα έργα στα οποία θα διατεθούν δεν είναι δεσμευτικά για τη νέα διοίκηση.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε.,  Γιάννης Σγουρός τόνισε:

 «Όλα αυτά τα χρόνια εργαστήκαμε σκληρά για την Αττική και τους πολίτες της. Δεν τους δουλέψαμε, δεν κάναμε έργα βιτρίνας, δεν τάξαμε λαγούς με πετραχήλια.  Υπογράψαμε και διαχειριστήκαμε πόρους και όχι λόγια του αέρα και του βουνού. Αθόρυβα αλλά συστηματικά πετύχαμε υψηλούς στόχους, ώστε η Αττική να αποκτήσει υποδομές αντάξιες της ιστορίας και του πολιτισμού της. Με τα800 εκ.€ που διασφαλίσαμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την περίοδο 2014-2020, για τη διαχείριση των στερεών και των υγρών αποβλήτων θα μπορούν να γίνουν επιτέλους τα έργα που οι πολίτες περιμένουν για δεκαετίες. Έχουμε δώσει όλα τα εχέγγυα στη νέα Διοίκηση, ώστε να παράξει έργο για την Αττική. Πλεόνασμα, υψηλή απορροφητικότητα, νέους πόρους. Είναι στο χέρι της να τα καταφέρει».

Ιστορικό Δελτίων Τύπου