Η Επικεφαλής Τομέα Ισότητας των Φύλων ΕΝΠΕ και περιφερειακή Σύμβουλος Αττικήςκ. Φωτεινή Βρύνασυμμετείχε στον συμβολικό «Δρόμο Εκεχειρίας», από την Πνύκα (το σύμβολο του ελεύθερου λόγου και πνεύματος), στο Παναθηναϊκό Στάδιο (σύμβολο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων) και απένειμε τους επαίνους στην Εθνική Ομάδα Προσφύγων και στα προσφυγόπουλα που συμμετείχαν σε αυτή τη συμβολική διαδρομή. 

Στόχος ήταν η προβολή της Ήλιδας (διοργανώτριας πόλης των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας) και της Ολυμπίας (τόπου τέλεσης των αγώνων) και της ένωσής τους μέσω της «Οικοτουριστικής Διαδρομής Ήλιδας Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας».

Το πανανθρώπινο μήνυμα της Ειρήνης που έρχεται μέσω της Εκεχειρίας διατράνωσαν δεκάδες αθλητές και πολίτες, με τη συμμετοχή τους σε έναν συμβολικό «Δρόμο Εκεχειρίας» με έπαθλο ένα κλαδί ελιάς, που συνδιοργανώθηκε από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας με τους Δήμους Ήλιδας και Αρχ. Ολυμπίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Στο δρόμο ο οποίος διεξήχθη από την Πνύκα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο, ηγήθηκαν ο Γρηγόρης Λαμπράκης (πρόεδρος του Ιδρύματος Γρηγόρης Λαμπράκης), ο Γιάννης Κούρος (υπερδρομέας μεγάλων αποστάσεων νικητής του Σπάρταθλου, αλλά και του Φειδιππίδειου Άθλου), οι Ολυμπιονίκες μας Στέλιος Μυγιάκης, Ηλίας Ηλιάδης, Δημοσθένης Ταμπάκος, Σοφία Μπεκατώρου, Περικλής Ιακωβάκης, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Μαρία Λουίζα Βρυώνη, Βασίλης Πολύμερος, Χρύσα Πισκιτζή, Ιγνάτιος Ψυλλάκης και η παγκοσμιονίκης Καϊτατζίδου Σοφία.

Στο Δρόμο Εκεχειρίας εκτός από τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Προσφύγων (καταγόμενοι από τη Συρία, το Ιράν, Μαλί, Γουινέα, Σιέρα Λεόνε, Αφγανιστάν, Καμερούν κ.α.) έλαβαν μέρος και μικρά προσφυγόπουλα που ήθελαν να μεταφέρουν το μήνυμα της εκεχειρίας και της Ειρήνης, συνοδευόμενοι από την προπονήτρια της ποδοσφαιρικής ομάδας

Ιστορικό Δελτίων Τύπου