Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και το Γραφείο Ισότητας των Φύλων της ΕΝ.Π.Ε., με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου, αλλά και με αφορμή το τελευταίο τραγικό και αποτρόπαιο συμβάν, ξεκινούν εκστρατεία πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού (Bullying) σε όλες τις εκφάνσεις του.

Σκοπός της συγκεκριμένης προσπάθειας, είναι μέσω στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, να υπάρξει ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες, για την πρόληψη, αλλά και τη δραστική αντιμετώπιση, όχι μόνο του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, αλλά και των άλλων μορφών εκφοβισμού, που συναντώνται στο χώρο της εργασίας αλλά και της οικογένειας. Γιατί το Bullying, είναι ένα διαχρονικό νοσηρό φαινόμενο της κοινωνίας μας, το οποίο στις μέρες μας εξαπλώνεται ταχύτατα, με αρνητικές συνέπειες στην ψυχική και σωματική υγεία των θυμάτων.

Στα πλαίσια αυτά, θα διοργανωθούν ενημερωτικές ημερίδες ανά Περιφέρεια με τη συμμετοχή των εκάστοτε ΠΕΠΙΣ (Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας), Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, Δικτύων αλλά και Συλλόγων Εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός και η επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) κα. Φωτεινή Βρύνα, δήλωσαν ότι «η συγκεκριμένη προσπάθεια, έχει ως στόχο να αναδειχθεί το σημαντικό πρόβλημα του εκφοβισμού και να δημιουργηθεί η κατάλληλη δυναμική, μέσα από τις προτάσεις των ομιλητών και τις επισημάνσεις όλων των συμμετεχόντων, για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της βίας».

Ιστορικό Δελτίων Τύπου