Πρώτη Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας της Διάσκεψης των Παράκτιων και Απομακρυσμένων Περιοχών της Ευρώπης (CPMR) εκλέχθηκε την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015 η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα. Χριστιάνα Καλογήρου, στη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής. Παράλληλα, η κα. Καλογήρου εκλέχτηκε και μέλος του Πολιτικού Γραφείου -του ανώτατου πολιτικού οργάνου- της CPMR.

Η CPMR εκπροσωπεί περίπου 160 Περιφέρειες από όλη την Ευρώπη, κυρίως Περιφέρειες παραθαλάσσιες και συνοριακές και αποτελεί τον ισχυρότερο φορέα προώθησης των θεμάτων περιφερειακής και νησιωτικής πολιτικής στην Ευρώπη.

O Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός αμέσως μετά την εκλογή της κα. Καλογήρου δήλωσε: «Η εκλογή της κ. Καλογήρου επισφραγίζει τον κεντρικό ρόλο των Ελληνικών Περιφερειών στο διεθνές και Ευρωπαϊκό περιβάλλον. Τα Βαλκάνια και η Μαύρη Θάλασσας αποτελούν παραδοσιακά περιοχές έντονου εμπορικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος και για τη χώρα μας. Εύχομαι στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα».

Ιστορικό Δελτίων Τύπου