Με τον Γεν. Γραμματέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης Δημήτρη Τσουκαλά, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός, την Τρίτη 16 Ιουνίου για θέματα που αφορούν το ρόλο των περιφερειών στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα».

Ο κ. Τσουκαλάς, ως πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, τόνισε τη σημασία της αυτοδιοίκησης και δη των περιφερειών, στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων προς όφελος των πολιτών σε κάθε περιοχή της χώρας.

Επίσης επισήμανε τη συμμετοχή της ΕΝΠΕ ως μέλος με δικαίωμα ψήφου στην Επιτροπή Παρακολούθησης καθώς και τον σχεδιασμό για την πρώτη συγκρότηση της επιτροπής στο τέλος Ιουνίου,  με την ένταξη έργων που αφορούν άμεσα τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Ο κ. Αγοραστός σημείωσε την αναγκαιότητα στενής και διαρκούς συνεργασίας της ΕΝΠΕ με το Υπουργείο για την επιτυχημένη υλοποίηση των στόχων και των έργων του νέου ΕΣΠΑ.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκαν τα σημεία εμπλοκής της συνεργασίας Περιφερειών και Κεντρικής Κυβέρνησης κατά το παρελθόν και διαπιστώθηκε στην πράξη η βούληση του Υπουργείου Εσωτερικών κ Διοικητικής Ανασυγκρότησης για ουσιαστική συνεργασία.

Ιστορικό Δελτίων Τύπου