Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, κυρίας Φωτεινής Βρύνα, συνάντηση φορέων και γυναικείων οργανώσεων στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με την Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Αττικής και Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Νεότητας, κυρία Ευαγγελία Αποστολάκη.

Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδας, από την «Παναθηναϊκή» Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών, από τον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών, από την Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών και το Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, από την Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών, από το Λύκειο Ελληνίδων, από την Ένωση Γυναικών Κρήτης, από την Ένωση Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα, και από την Πρωτοβουλία Γυναίκα και Υγεία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε η δράση που θα πραγματοποιηθεί για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Πρόκειται για τη δωρεάν παρακολούθηση δύο θεατρικών παραστάσεων την Τετάρτη 9 και το Σάββατο 12 Μαρτίου στο Θέατρο Τέχνης. Η πρώτη έχει τίτλο «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ερρίκου Ίψεν και απευθύνεται κυρίως σε μέλη φορέων και γυναικείων οργανώσεων, ενώ η δεύτερη είναι «Το παιχνίδι του τέλους» του Σάμιουελ Μπέκετ, και αφορά το ευρύ κοινό. Και στις δύο παραστάσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη, καθώς τα έξοδα καλύπτονται από την Περιφέρεια Αττικής. Μοναδικό αντίτιμο των παρευρισκομένων θα είναι η προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και το Αναρρωτήριο (πρώην ΠΙΚΠΑ) Πεντέλης. Πιο συγκεκριμένα, ελαιόλαδο, σπορέλαιο, αλεύρι και ζάχαρη είναι τα είδη που χρειάζεται το πρώτο ίδρυμα, ενώ βρεφικές πάνες Νο 4 & 5 έχουν ζητηθεί από το δεύτερο.

Σε μια περίοδο οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, είναι σημαντικό να εστιάσουμε στον άνθρωπο και ακόμα περισσότερο στα παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη σκέψη όλων μας, με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς. Για το λόγο αυτόν, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, το Γραφείο Ισότητας των Φύλων ΕΝ.Π.Ε., η Περιφέρεια Αττικής και οι προαναφερθείσες γυναικείες οργανώσεις/φορείς ισότητας αποφάσισαν φέτος να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με έναν τρόπο διαφορετικό και πιο επίκαιρο από ποτέ, έτσι ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της εποχής και να δώσουν σε όλους και όλες το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Ιστορικό Δελτίων Τύπου