Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, των Υπουργών Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ε. Αποστόλου, του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Β. Λεβέντη και εκπροσώπων κομμάτων ξεκίνησαν οι εργασίες του 4ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στην Αθήνα.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου, του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη και της προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών  Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) κας Βέτας Πανουτσάκου.

Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς: ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, η βουλευτής Ά Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ κα Γεωργία Γεννιά, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης, ο γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Ιωαννίδης και ο βουλευτής του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Καραθανασόπουλος.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι εξής εισηγήσεις:

- H Αναπτυξιακή διάσταση της Περιφέρειας στη θεσμική της θωράκιση  Εισηγητής: κ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μέλος Δ.Σ. ΕΝ.Π.Ε.

- Αλλαγές και Μεταρρυθμίσεις της Περιφέρειας

Εισηγήτρια: κα Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής,  μέλος Δ.Σ. ΕΝ.Π.Ε.

-  Θεσμικά ζητήματα και αρμοδιότητες των Περιφερειών

Εισηγητής: κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, μέλος Δ.Σ. ΕΝ.Π.Ε.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίζονται με ομιλίες - τοποθετήσεις συνέδρων και το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθούν με την έκδοση ψηφίσματος.

Στο συνέδριο παρέστησαν ακόμη οι Υφυπουργοί  Εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τάσος Πετρόπουλος, οι Γενικοί Γραμματείς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κώστας Πουλάκης και Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης.

 

Σημείωση για συντάκτες:

Οι ομιλίες και φωτογραφικό υλικό αναρτώνται στον ιστότοπο της ΕΝΠΕ:enpe.gr

Ιστορικό Δελτίων Τύπου