Να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία για τη θεώρηση των δελτίων μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τα Άτομα με Αναπηρία ζητά με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην καθυστέρηση του Υπουργείου να εκδώσει την σχετική εγκύκλιο με αποτέλεσμα οι εξής τρεις κατηγορίες των ατόμων αυτών να μην μπορούν να θεωρήσουν τα αντίστοιχα δελτία: Εκείνοι των οποίων τα παλιά δελτία έληξαν, οι νέοι δικαιούχοι και εκείνοι που τα έχουν χάσει. Αναλυτικά η επιστολή του Κ. Αγοραστού έχει ως εξής: 

«Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών που καταφθάνουν συνεχώς στις Υπηρεσίες μας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μεγάλη καθυστέρηση στην θεώρηση των Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ για την περίοδο 2016-2017.  Το σημαντικότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας που επιθυμούν να εκδώσουν Δελτίο Μετακίνησης για πρώτη φορά καθώς και όσοι δικαιούχοι  δεν μπόρεσαν να προσέλθουν το διάστημα της προηγούμενης θεώρησης και αναγκάζονται να πληρώνουν ολόκληρη την τιμή του εισιτηρίου.

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της πραγματικής αδυναμίας των δικαιούχων πολιτών να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δικαιούχοι με αναπηρίες (παθολογοανατομικό  ποσοστό  αναπηρίας  67% και άνω) χρησιμοποιούν με πολύ μεγάλη συχνότητα τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να μετακινηθούν σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας για διάφορες θεραπείες κρίσιμες για την υγεία τους, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την όσο το δυνατόν συντομότερη έναρξη της θεώρησης για το έτος 2016-2017».

Ιστορικό Δελτίων Τύπου