«Η ανοχή είναι συνενοχή», το μήνυμα ΕΝΠΕ, Τομέα Ισότητας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών

«Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες, αποφασίζουν να «βγουν» από το φαύλο κύκλο της κακοποίησης και να ξαναπάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Η σιωπή λοιπόν αρχίζει να σπάει και είναι καιρός να πάψουμε όλοι να ανεχόμαστε την άσκηση βίας σε βάρος των γυναικών. Η ανοχή είναι συνενοχή», τόνισε η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) κα Φωτεινή Βρύνα σε εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τη ΔΕΠΙΣ του Δήμου Κηφισιάς, τη ΔΕΠΙΣ του Δήμου Ωρωπού και από την Ένωση Γυναικών Γλυφάδας «Εμείς» στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά γυναικών

«Το μήνυμα της ημέρας είναι να σπάσουμε τη σιωπή και να αρχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, διότι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, την οικονομική κατάσταση, την κοινωνική θέση είναι δείγμα πολιτισμού και προόδου», υπογράμμισε η κα Φωτεινή Βρύνα και πρόσθεσε:

«Οι επιπτώσεις της βίας κατά των γυναικών, λόγω φύλου, είναι ανυπολόγιστες σε κάθε επίπεδο. Η βία κατά των γυναικών διαρρηγνύει τα δικαιώματα στη ζωή, την ελευθερία και την ασφάλεια· θίγει την αξιοπρέπεια και την αυτονομία γυναικών και κοριτσιών.

«Είναι ώρα να πάψουν τέτοια φαινόμενα βίας να ταλανίζουν τον κόσμο και οι δράστες δεν πρέπει πλέον να έχουν το περιθώριο να δρουν ανενόχλητοι», επισήμανε η κα Βρύνα και σημείωσε ότι το Γραφείο Ισότητας των Φύλων της ΕΝ.Π.Ε. μπορεί με κάθε πρόσφορο τρόπο να στηρίξει όποια προσπάθεια γίνεται για την αντιμετώπιση του φαινομένου καθώς και να ενισχύσει τις υφιστάμενες δομές στήριξης των γυναικών.

 

 

 

Ιστορικό Δελτίων Τύπου Τομέα Ισότητας