Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6.00 μ.μ. τα στελέχη του Γραφείου Δικτύωσης-Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Τα στελέχη του Γραφείου απηύθυναν χαιρετισμό, στον οποίο γνωστοποίησαν συνοπτικά τις δράσεις του Γραφείου και αναφέρθηκαν στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, μιλώντας ταυτόχρονα για τις σοβαρές διαστάσεις του φαινομένου και για τις αντίστοιχες δομές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευβοίας κος Φάνης Σπανός, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΣτΕ και επίτιμο μέλος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων κα Ασημίνα Παπαναστασίου και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Χαιρετισμό απέστειλε επίσης η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας και αναπληρώτρια του Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΠΣτΕ, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Π. Μπακογιάννη, κα Φανή Γιαννιού-Παπαθωμά.
Εισηγήτριες της ημερίδας ήταν η κα Χρύσα Π. Σαρρή, ψυχολόγος Msc, η κα Αναστασία Καστραντά, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, η κα Μαρία Γερογιάννη, δικηγόρος Δ.Σ.Χ., και η κα Μαρία Σωτηρίου, κοινωνική λειτουργός-εικαστική ψυχοθεραπεύτρια. Η καθεμία από τις ομιλήτριες έθιξε το θέμα από τη δική της οπτική (ψυχολογική, σωματική, νομική, ψυχοθεραπευτική κτλ) με τρόπο απτό και κατανοητό, ώστε να γίνει αντιληπτό από όλους και όλες και να πάψει πλέον η ομολογία του να αποτελεί στερεότυπο.

Ιστορικό Δελτίων Τύπου Τομέα Ισότητας