Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 τα στελέχη του Γραφείου Δικτύωσης-Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, η γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Τομέα κυρία Φωτεινή Βρύνα και ο δήμος Πεντέλης πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κυρία Βάσω Κόλλια, η κυρία Βρύνα, ο Δήμαρχος, κύριος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου, κυρία Άντα Μπούσουλα. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Νίκος Χιδίρογλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο κύριος Ιωάννης Μιχελάκης, πρώην Υπουργός Εσωτερικών, και ο κύριος Γιώργος Κουμουτσάκος, επικεφαλής του Συνδυασμού της Περιφέρειας Αττικής «180°, η Αττική αλλάζει πρόσωπο».

Αναφορικά με τις ομιλήτριες, το λόγο έλαβαν η κυρία Αποστολάκη, κοινωνιολόγος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, και η κυρία Στρατή, Ψυχολόγος-Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, στέλεχος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Χαλανδρίου.

Οι απόψεις και τα ερωτήματα που κατατέθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης την κατέστησαν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, καθώς κατέδειξαν την ανάγκη των ανθρώπων για ενημέρωση σχετικά με την έκταση του φαινομένου και τις αντίστοιχες δομές που έχουν συσταθεί.

Ιστορικό Δελτίων Τύπου Τομέα Ισότητας