ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το  Γραφείο Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών στέκεται στο πλευρό των θυμάτων και της χρυσής Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου

η οποία έσπασε την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής, με  μια γενναία κίνηση που αφύπνισε συνειδήσεις αφού αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημοσίως, στην κακοποίηση που βίωσε σε νεαρή ηλικία.

Θέλει δύναμη, θάρρος  και τόλμη να  μιλήσεις  δημόσια, ανοίγοντας τον δρόμο , να μιλήσουν  και άλλα στόματα στο χώρο του αθλητισμού, ύψιστου κοινωνικού και πολιτισμικού αγαθού.

Αν θέλουμε να σπάσει ο κρίκος της αλυσίδας  της κακοποίησης,  τότε η συμπαράσταση και η στήριξη των θυμάτων, αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα ώθησης στην καταγγελία τέτοιων περιστατικών .

Η σεξουαλική κακοποίηση κατά των γυναικών, η πιο ακραία αλλά και επίμονη μορφή Έμφυλης Βίας, αποτελεί μια από τις πιο συνήθεις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο.   Η εξάλειψη της απαιτεί την ενεργή δράση όλου του κοινωνικού συνόλου, δεν πρόκειται για ιδιωτική υπόθεση, είναι ευθύνη  όλων μας.  Μηδενική ανοχή απέναντι σε εγκληματικές πράξεις Βίας, που προσβάλλουν το σώμα, την προσωπικότητα, την ψυχή του ανθρώπου.

Το γυναικείο κίνημα θα πρέπει να σταθεί, για άλλη μια φορά, στο πλευρό αυτών των γυναικών που βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν, και να   καταδικάσει  όλους αυτούς που αναρωτιούνται «γιατί τώρα;» .

«Γιατί τώρα»  ένιωσε δυνατή,

«Γιατί τώρα»  ένιωσε σίγουρη ότι θα την ακούσουν

«Γιατί τώρα»  νίκησε τους φόβου της

Η Σοφία μιλώντας δημόσια αποτελεί παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που υπέστη κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής ενώ αγωνιζόταν  θέλοντας να υλοποιήσεις  το όνειρό του  για τη ζωή του.

 

Ιστορικό Δελτίων Τύπου Τομέα Ισότητας