«Το μεταναστευτικό – προσφυγικό, δεν πρόκειται να λυθεί ως διά μαγείας,αλλά με συνεχή προσπάθεια καλύτερης διαχείρισης»

Η Επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κ. Φωτεινή Βρύνα, συμμετείχε σε κλιμάκιο που επισκέφθηκε τη Λέσβο, μαζί με την Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας & Αντιμετώπισης Πολλαπλών Διακρίσεων της ΓΓΙΦ, κ. Αγγελική Παπάζογλου και την εκπρόσωπο της Διεθνούς UNISEF για προπαρασκευαστικές συναντήσεις, κ. Άντα Αγγελάκη.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη διοργάνωση ημερίδας της ΓΓ Ισότητας των Φύλων στις 15 Ιουνίου στο νησί, με θέμα την παρουσίαση του Πρωτόκολλου Συνεργασίας για τις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η ανωτέρω ημερίδα, εντάσσεται στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της ΕΝΠΕ, της ΚΕΔΕ, των συναρμόδιων Υπουργείων και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Το κλιμάκιο κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Λέσβο, επισκέφτηκε το ΚΥΤ στη Μόρια και είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Γιάννη Μπαλμπακάκη. Επίσης πραγματοποίησε επίσκεψη στον Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου και είχε συζήτηση με τα στελέχη της δομής, ενώ είχε συνάντηση με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου καθώς και μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας και συγκεκριμένα με την κ. Μ. Νικολαρα και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λέσβου κ. Αν. Αντωνέλλη. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και μέλη οργανώσεων που ασχολούνται με το προσφυγικό καθώς και γυναικείες οργανώσεις, ενώ τελευταία στάση αποτέλεσε η επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Μυτιλήνης.

Σε δηλώσεις της η κα. Βρύνα τόνισε ότι «πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους κατοίκους του νησιού, αφού χάρη στις δικές τους φιλότιμες προσπάθειες, έχει αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα το προσφυγικό. Το μεταναστευτικό – προσφυγικό, δεν πρόκειται να λυθεί ως διά μαγείας, αλλά με συνεχή προσπάθεια καλύτερης διαχείρισης».

 

 

Ιστορικό Δελτίων Τύπου Τομέα Ισότητας