ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Μέλος Δ.Σ., Αντιπεριφερειάρχης ΠειραιώςΓεννήθηκε το 1954 στις Οινούσσες της Χίου, από γονείς Μικρασιατικής καταγωγής. Είναι παντρεμένος με την λογίστρια Βασιλική Μηλιδάκη και έχει δύο παιδιά τον Γιώργο και την Αγγελική, ασκούμενος Δικηγόρος με μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Kent ο πρώτος και τελειόφοιτη η δεύτερη στη Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης.
Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της Νίκαιας. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτιλιακό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (U.C.L.). Είναι μαχόμενος Δικηγόρος από το 1982 και διατηρεί γραφείο στον Πειραιά και στην Σαλαμίνα. Μιλάει Αγγλικά.
Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.
Υπηρετεί το θεσμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης 26 χρόνια, από τα οποία 12 ως Δημοτικός σύμβουλος,  12 χρόνια ως Δήμαρχος Κορυδαλλού και ενάμισι χρόνο ως Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ.
Το 1986 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στην γενέτειρα του τις Οινούσσες της Χίου.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δημοτικών Κινηματογράφων "Villes et Cinemas en Europe", όπου μετέχουν 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι μέλος της Ένωσης των Δικηγόρων που ασχολούνται με το Ναυτεργατικό Δίκαιο.
Διετέλεσε Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης "Αναπτυξιακή Δήμων Πειραιά: στην οποία μετείχαν έξι (6) Δήμοι της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά (Πειραιάς, Νίκαια, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Πέραμα, Δραπετσώνα).
Διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Χιακών Σωματείων της Αττικής και Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συντονιστικού Οργάνου των Ομοσπονδιών των Πολιτιστικών Συλλόγων.
 
Στοιχεία επικοινωνίας
 
Ταχ. Δ/νση :      Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κώδικας : 185 31
Τηλέφωνα:       2132073503- 4
ΦΑΞ :               210 4134492
Email :             Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.