ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
Μέλος Δ.Σ., Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης







Ο Άρης Γιαννακίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1959.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε ενεργή φοιτητική συνδικαλιστική δράση και συμμετοχή.
Ασχολήθηκε από νωρίς με τα κοινά ενώ συνδέεται άρρηκτα με τον αγροτικό συνεταιριστικό χώρο ως υπάλληλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Ροδόπης. Διατέλεσε δε μέλος του ΔΣ της ΟΣΕΓΟ (Ομοσπονδία Συνεταιριστικών Εργαζομένων).
Εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος στις εκλογές του 1994 και του 1998, την δεύτερη φορά μάλιστα πρώτος σε ψήφους προτίμησης. Επί 8 χρόνια διατέλεσε αναπληρωτής Νομάρχη Ροδόπης έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποβολή πρότασης αλλά και της υλοποίησης του Β' και Γ' ΚΠΣ για το Νομό Ροδόπης. Από το 1999 έως το 2002 διατέλεσε διοικητικός σύμβουλος της εταιρείας DIAXON.
Το 2002 εξελέγη Νομάρχης Ροδόπης με τον συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Το 2006 επανεξελέγη Νομάρχης Ροδόπης. Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 οι πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, τον τίμησαν με την ψήφο και τον εξέλεξαν πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη.
Είναι παντρεμένος και πατέρας μίας κόρης.
Στοιχεία επικοινωνίας
Δ/νση: Γ. Κακουλίδου 1, 69100 Κομοτηνή
Τηλ.: 25313 52100-1-2
Fax: 25310 22483
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.