ΓΙΑΚΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΙΑΚΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΙΑΚΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Μέλος Ε.Ε. & Δ.Σ., Περιφερειάρχης Βορείου ΑιγαίουΓεννήθηκε το 1950 στην Πηγή της Λέσβου από τον Παναγιώτη και την Ελένη Γιακαλή, το γένος Καπάρα.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και για πολλά χρόνια εργάστηκε ως γιατρός στη Μυτιλήνη και ως γιατρός στη ΔΕΗ.
Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού του Συμβούλιο και εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Το 1982-1985 διατέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης.
Την περίοδο 1985-1989 διατέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Βοστάνειου» Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης.
Από το 1993-1996 διατέλεσε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ακόμη έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (NEL Lines).
Έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ, Πρόεδρος του Αιολικού Μυτιλήνης καθώς και μέλος σε διάφορους άλλους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους.
Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια καθώς σε ηλικία 14 ετών ήταν μέλος της Νεολαίας της Ε.ΔΗ.Ν. Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα σαν φοιτητής και το 1974 οργανώθηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Επί σειρά ήταν μέλος και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΠΑ.ΣΟ.Κ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Με την τοπική αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1982, οπότε και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης. Επανεξελέγη στις εκλογές του 1986 όπως και του 1990. Το 1992 διατέλεσε Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης.
Στις δημοτικές εκλογές του 1998 εξελέγη Δήμαρχος Μυτιλήνης. Την ίδια περίοδο από το 1999 έως το 2002 διετέλεσε Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Λέσβου (ΤΕΔΚ) καθώς και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης (ΕΤΑΛ ΑΕ).
Το 2006 επανεξελέγη Δήμαρχος Μυτιλήνης και το Νοέμβριο του 2010 εξελέγη Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Βουγιούκα και έχουν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Ελένη.