ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,

ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,
Ταμίας - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου







Ο Ιωάννης Μαχαιρίδης γεννήθηκε το 1953 στο Μπαμπαλιό Βάλτου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, από τους πρόσφυγες Θεοφύλακτο και Αρχόντω Μαχαιρίδη, το γένος Κανακίδη.
Το 1972 τελείωσε το Παπαστράτειο εξατάξιο Γυμνάσιο Αγρινίου. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, απ' όπου αποφοίτησε το 1978.
Εργάστηκε ως Ελεύθερος Επαγγελματίας Αρχιτέκτονας ως το 1982, όταν κλήθηκε να υπηρετήσει στο Υπουργείο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος ως συνεργάτης του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση.
Μέχρι τον Νοέμβριο του 1985 ήταν υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Υ.Χ.Ο.Π.
Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και της Κεντρικής Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου.
Έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και με τον Χρυσό Σταυρό από τις Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Έχει χριστεί Τιτουλάριος του Οικουμενικού Θρόνου, με τον τίτλο του «Άρχοντα Καστρίσιου».
Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1985, οπότε και διετέλεσε Νομάρχης Δωδεκανήσου, αξίωμα, το οποίο κατείχε, κατά περιόδους, μέχρι το 1994.
Το 1995 χρημάτισε Περιφερειακός Διευθυντής Δωδεκανήσου και από το 1996 ως το 2002 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου.
Στις νομαρχιακές εκλογές του 2002 εξελέγη Νομάρχης Δωδεκανήσου. Επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2006.
Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΝΑΕ.
Στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εξελέγη πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝΠΕ.
Τον Σεπτέμβριο του 2011, εξελέγη ομόφωνα στη θέση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Νήσων της CPMR, στην οποία ανήκουν εκατόν εξήντα Ευρωπαϊκές Νησιωτικές Περιφέρειες.
Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Ντίνα Παχύλη, και έχει δύο κόρες, την Ευστρατία (πολιτικός μηχανικός) και την Θεοφίλη, απόφοιτο της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
 
Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλ.: 22413. 60501 - 2      Fax: 22410.44432
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.